Titus Brandsma organiseert opnieuw lenteschool Intranet

Dit jaar kunnen leerlingen van Titus Brandsma wederom deelnemen aan de lenteschool... >>>

 

Dit jaar kunnen leerlingen van Titus Brandsma wederom deelnemen aan de lenteschool. De lenteschool houdt in dat de leerlingen 4 dagen in de meivakantie (18-21 april) naar school gaan. Daarna moeten ze nog twee middagen na de meivakantie extra naar school. Zij worden dan begeleid om hun achterstanden weg te werken. 

 

De lenteschool is bedoeld voor leerlingen die dreigen te doubleren, maar volgens de docenten voldoende in hun mars hebben om alsnog over te gaan. De lenteschool is net als de zomerschool een middel om het zittenblijven terug te dringen. Voor de leerlingen is deelname aan de lenteschool kosteloos. De extra lessen en begeleiding worden betaald vanuit een subsidie van het ministerie van OC&W.

 

Vijf jaar geleden was Titus Brandsma al de initiatiefnemer van de zomerschool in onze regio. Inmiddels doen ongeveer 16 scholen aan de zomerschool mee. Mark Daalderop, directeur van Titus Brandsma en projectleider van de zomerschool regio Arnhem, verwacht dit jaar ca. 130 leerlingen. Daarmee is deze zomerschool een van de grootste in Nederland.

 

De lenteschool is vooralsnog alleen voor leerlingen van Titus Brandsma. Aan de lenteschool mogen dit jaar maximaal 20 leerlingen deelnemen. “Uiteindelijk hopen we een school te worden zonder zittenblijvers”, aldus Mark Daalderop.