Mavo en zesjarige Havo

Mavo en zesjarige havo

In de 3e en 4e klas van de mavo werken we met 20-80leren. Je gaat vier dagen in de week aan de slag met je gewone mavo-programma. En de vijfde dag werk je aan uitdagende projecten. Dat is niet alleen leuk, je hebt er ook echt wat aan. We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen, om je ondernemersvaardigheden te vergroten en een keuze voor een vervolgopleiding te maken die echt bij je past.

Hoe werkt het?

In het tweede jaar van de mavo maak je een keuze voor één van de drie profielen: Design & Products, de Business mavo of de zesjarige havo. Vervolgens stuur je ons een motivatiebrief. Hierin schrijf je op waarom je voor dit profiel kiest én waarom 20-80leren bij je past. In het derde jaar start je met je profiel en dit loopt door tot halverwege het vierde jaar. In de tweede helft van mavo 4 bereid je je voor op het eindexamen en sluit je de mavo af met een mooi diploma. Je hebt je dan niet alleen ontwikkeld in de reguliere schoolvakken, maar bent ook goed voorbereid op de vervolgstap, of dit nu op het mbo of de havo is. In het vierde jaar doe je je eindexamen.

Mavo Design & Products (D&P)

D&P is echt iets voor jou als je graag dingen bedenkt en maakt. Of het nu een website of een evenement is. Je sluit je opleiding af met een voorbereidende activiteit en een mediapresentatie. Bij D&P kun je in leerjaar 3 kiezen uit vier modules:

 • Mens & Activiteit
  Je bereidt activiteiten voor die passend zijn voor verschillende doelgroepen en voert één van de activiteiten ook echt uit.
 • Milieu & Hergebruik en Duurzaamheid
  Je leert wat duurzaam leven inhoudt en je ontwerpt producten van gerecycled materiaal.  
 • Presentatie & Styling
  Je gaat aan de slag met vormgeving: logo’s, folders, websites en de marketing die daarbij hoort.
 • 3D-vormgeving & Realisatie
  Je ontwerpt, maakt en promoot een 3D-product.

Tijdens het eindexamenjaar werk je aan twee modules die verplicht zijn voor dit eindexamenvak: Organiseren van een activiteit voor een opdrachtgever en Multimediaal product maken.

Mavo business

Op de Business mavo doe je veel praktijkgerichte ervaring op: je start je eigen bedrijf, bezoekt bedrijven en loopt stage. Je sluit je opleiding af met een officieel Business certificaat van het ministerie van Economische Zaken.

Mavo zesjarige havo

Je wilt de havo volgen, maar doet er graag een jaartje langer over. Dan is de mavo zesjarige havo iets voor jou. Dit is een mavoprofiel waarin we je benaderen als havoleerling. De vijfde dag volg je daarom het programma Havisten Competent, leer je analytisch denken, doe je rekentoetsen op havoniveau en krijg je extra Nederlands en Wiskunde. Na het vierde jaar haal je je mavodiploma en stroom je zonder haperen door naar Economie & Maatschappij of Cultuur & Maatschappij op Titus Brandsma. Kies je voor een ander profiel? Dan kun je je opleiding vervolgen op Thomas a Kempis. 

Titus Brandsma

© Arentheem College - Cookies en privacy statement